De Leraren van Long Zeh

Frans SmithFrans Smith

Sifu
Frans Smith

5e Dan
 

Hans JouvenaarHans Jouvenaar

Sensei
Hans Jouvenaar

4e Dan
image Adriaan de Vries

Sensei
Adriaan de Vries

4e Dan
image Roger van Wilsem

Sensei
Roger van Wilsem

2e Dan
image Eric van Touw

Sensei
Eric van Touw

2e Dan
image Jan-Joost Lankwarden

Sensei Jan-Joost
Lankwarden

2e Dan
image Arnoud Hoemakers

Sensei
Arnoud Hoemakers

2e Dan
image Jacqueline Ensink

Sensei
Jacqueline Ensink

1e Dan
image Bart Eenkhoorn

Sensei
Bart Eenkhoorn

1e Dan
image Marco Smit

Sensei
Marco Smit

1e Dan
image Sanne Eenkhoorn

Sempai
Sanne Eenkhoorn

2e Kyu
image Wouter Jonker

Sempai
Wouter Jonker

3e Kyu
image Lars Lanke

Sempai
Lars Lanke

3e Kyu
image Jonathan Eenkhoorn

Sempai Jonathan
Eenkhoorn

2e Kyu
image Pim Meylof

Sempai
Pim Meylof

1e Kyu
image Thomas

Sempai
Thomas

2e Kyu
image Naomi

Sempai
Naomi

3e Kyu
image Chris van Wilsem

Sempai
Chris van Wilsem

3e Kyu
 


Onze leraren

Al onze leraren hebben hun lessen gevolgd in Enschede en Losser.
Onze school valt onder de leiding van Sifu Frans Smith, die in de jaren 60 en 70 lessen volgde bij Sifu Edo Lammerts van Bueren. Sensei Hans volgde toen ook al lessen aan de Molenstraat te Enschede. Sensei Adriaan is begonnen in de beginjaren 80 aan de Hulsmaatweg onder leiding van Sensei Ron Munster. De centrale trainingen werden maandelijks afgewerkt bij sportschool Schonewille in Enschede.

Sifu


image

Frans Smith

5e Dan

Sifu Frans Smith, geboren in 1947 stond aan de basis van de kemposcholen Long Fu uit Losser en Gronau en Long Zeh uit Enschede. Als kempoka van het eerste uur kreeg hij eind jaren ’60 samen met zijn vrienden les van Rob Faulhaber en Eduard Lammerts van Bueren in café Engels in Enschede. Het was het begin van wat later is uitgegroeid tot de huidige kemposcholen Long Fu en Long Zeh. Het Shaolin Kempo dat Sifu Frans Smith van Eduard Lammerts van Bueren leerde, heeft zijn oorsprong in het Pentjak Silat en het Kuntao. Door Carl Faulhaber, de leraar van Lammerts van Bueren werden eerder al basistechnieken uit het Kuokushinkai karate toegevoegd en bevrijdingsgrepen uit jiujitsu. Zelf ontwikkelde Sifu Frans drie kempo-lopen (saifa's 11, 12 en 13) en voegde hij vijf verdedigingen toe aan de reeds bestaande 25 verdedigingen. Het doel en levenswerk van Sifu Frans is om de technieken van Shaolin Kempo die hij zelf uit eerste hand heeft geleerd van de grondleggers van Shaolin Kempo in Nederland, zo puur mogelijk door te geven aan de volgende generaties kempoka. Daar zet hij zich al meer dan 50 jaar voor in (sinds 1968). Het credo van Sifu Frans Smith is “Wat je bezit is het bewijs van je kunnen, wat je ermee doet bewijst wie je bent”. De essentie van kempo is volgens hem discipline en respect voor elkaar.

In juli 2003 kreeg Frans Smith, de 5e dan overhandigd. Met deze ere-Dan is Sifu Frans één van de hoogst gegradueerde kempoka in Nederland. Vanwege zijn uitzonderlijke prestaties en bijdrage aan de ontwikkeling van Shaolin Kempo in Nederland en Duitsland werd Sifu Frans geridderd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Op 4 november 2008 ontving hij deze koninklijke onderscheiding uit handen van de burgermeester van Losser.

 

De Sensei


image

Hans Jouvenaar

4e Dan

Sensei Hans Jouvenaar, in het bezit van de 4e Dan-graad, let altijd zeer goed op de afwerking van de technieken bij de leerlingen en stelt ze daarbij ook de vraag waarom een bepaalde handeling uitgevoerd wordt. Het is belangrijk dat de leerling weet waar hij/zij mee bezig is.
Hans is altijd in voor een informeel spar'-partijtje om in de snelheid van zo'n gevecht technieken van het Kempo toe te passen.
Hans is tevens Gecertificeerd KNKF docent Weerbaarheid en Agressieregulatie.

 

image

Adriaan de Vries

4e Dan

Sensei Adriaan de Vries, in het bezit van de 4e Dan-graad, heeft zich bewezen als een bijzonder consequente leraar die op een begrijpelijke manier de technieken van het Kempo kan uitleggen en voordoen. In het verleden heeft hij zich ook verdiept in Taekwondo, Karate en Aikido.
In 1979 is Adriaan begonnen met lessen te volgen in Shaolin Kempo bij Ronnie Munster.
Adriaan is tevens Gecertificeerd KNKF docent Weerbaarheid en Agressieregulatie.

 

image

Roger van Wilsem

2e Dan

Geboren in oktober 1965 en lid sinds april 2000. Zwart 1e dan behaald juni 2013.
Vechtsportverleden: Jiu-jitsu en Boksen

 

image

Eric van Touw

2e Dan

Geboren mei 1962 te Den Haag.
Ik ben 1 maand korter lid dan sensei Roger van Wilsem. Hiervoor had ik lange tijd Wu Shu "eagle claw" gedaan, en daarvoor met Tae Kwon Do begonnen in de martial arts. Naast Kempo beoefen ik al jaren kickboksen. Shaolin Kempo is een prettige manier om je geest en lichaam evenwichtig te trainen, met zowel Yin als Yang.

 
image

Jan-Joost Lankwarden

2e Dan

Geboren in januari 1981. Begonnen in 1990 met Shaolin Kempo in Doetinchem bij sportschool The Crane onder leiding van sifu C. Brugman. In 1999 verder gaan trainen in Enschede bij Shaolin Kempo Long Zeh onder leiding van sensei A. de Vries. 1e Dan behaald in 2003 en de 2e Dan in 2017. Door werk lage sportactiviteit in de periode 2006-2014.

 
image

Arnoud Hoemakers

2e Dan

Geboren juni 1983. Sensei 1e Dan in 2008 en de 2e Dan in 2017.

Ik ben Arnoud Hoemakers en beoefen sinds 1999/ 2000 Shaolin Kempo. Mijn drijfveer en motivatie komt door mijn broer, Martijn Hoemakers die helaas op 07-06-1999 is overleden. In 1998 is mijn broer in contact gekomen met Sensei Adriaan en Patrick de Vries die toen nog trainden in Losser. Mijn vader heeft samen met mijn broer toendertijd een gymzaal geregeld zodat Adriaan en Patrick in Enschede Shaolin Kempo konden promoten. Tot de dag van vandaag is Kempo nog steeds in Enschede. Ondanks dat ik andere vechtsporten heb beoefend, blijft mijn drang om Shaolin Kempo te trainen voelbaar en aanwezig mede omdat dat voor mij een vereiste is. Ik ben daarom Sensei Adriaan en Sensei Patrick dankbaar dat ik een onderdeel mag zijn van Shaolin Kempo Long Zeh. Maar vooral ben ik mijn broer dankbaar, omdat ik ben geworden wat ik nu ben. Shaolin Kempo Long Zeh.


image

Jacqueline Ensink

1e Dan

Geboren in december 1990. Ik doe deze sport sinds oktober 2000 en hoop dit nog heel veel jaren te doen. Kempo betekent voor mij een plek waar ik mijn energie kwijt kan en mijn hoofd kan leegmaken.

image

Bart Eenkhoorn

1e Dan

In 2002, het jaar waarin we voor één van mijn dochters (ze was toen 8 jaar) een goede verdedigingssport zochten, kwam ik in aanraking met de Shaolin Kemposchool Long-Zeh. Na een paar maand de training van haar gevolgd te hebben, heb ik besloten óók zelf weer te gaan sporten. Ik ben dus op latere leeftijd begonnen. Op dit moment draag ik de 1e Dan. Ik heb de sensei's leren kennen als gedreven mensen, die gewone mensen zijn, maar wel met een visie dat het toepassen van geweld altijd écht het laatste redmiddel mag zijn. Dat is iets wat ik erg waardeer in deze vechtkunst. Als het moet heb je geleerd jezelf effectief te verdedigen. Het uitoefenen van deze kunst draagt bij tot vergroting van zelfrespect, het verminderen van angsten voor je omgeving en het geeft een bepaalde rust. Die rust wordt uitgestraald door de sensei's. Daar waar andere vechtsporters veelal een bepaalde agressie uitstralen, leren wij te reageren vanuit rust. Omdat het beoefenen van Kempo niet gaat om het winnen van wedstrijden, kan ik het, zolang lijf en leden meewerken, nog heel lang doen. En het mooie vind ik dat je in je eigen tempo je eigen grenzen leert ontdekken, ongeacht leeftijd.

 
image

Marco Smit

1e Dan

Ik ben geboren in juli 1966. In 1978 ben ik in contact gekomen met Kempo in de Molenstraat te Enschede onder leiding van Ronnie Munster en Frans Smit. In 1991 heb ik in de achterhoek onder leiding van Leo de Bruin en Hans Hesselman Ninjutsu geleerd en mezelf effectieve wapenbeheersing aangeleerd. Hieronder vallen wapens zoals sai's, tongfa, kempo sticks, nunchaku en de katana. Voor mij is kempo een manier van leven geworden.

 

De Sempai


 
image

Sanne Eenkhoorn

2e Kyu

Al sinds mijn elfde zit ik bij Shoalin Kempo Long Zeh. Het is belangrijk om je als meisje te leren verdedigen tegenwoordig, maar Kempo is meer dan dat. De kempo is een plek waar iedereen bij past. We vangen elkaar op en hebben veel lol! Je voelt je thuis. Ik vind het erg leuk om les te geven, zo leer je zelf het meest!

 
image

Wouter Jonker

3e Kyu

Geboren december 1979. Door een oud-klasgenoot ben ik begonnen met Shaolin Kempo. Dit was na de zomerstop van 1999. Mijn oud-klasgenoot is helaas gestopt bij de oranje band, maar ik ben gebleven! In 2007 heb ik even wat minder fanatiek getraind vanwege mijn werk, maar in 2008 heb ik de draad weer opgepakt. Sinds oktober 2008 ben ik, naast de reguliere trainingen, ook te vinden als begeleider bij de training van de kindergroep op zaterdag. Dit doe ik nog altijd met veel plezier. Andere hobby's: tv kijken, lezen, sport, gamen, YouTube en video's maken.

 
image

Lars Lanke

3e Kyu

Geboren In 1978. Ik ben op mijn zestiende in Zevenaar begonnen met kempo, waar een meer strakke stijl met veel karate invloeden beoefend werd. Door mijn studie ben ik in Enschede terecht gekomen en heb deze meer Chinees-Indonesische en soepele kempo stijl leren kennen, hetgeen ik als een verrijking heb ervaren. In het dagelijks leven geef ik les op een hogeschool over levensbeschouwing en meditatie. Bij kempo vind ik de onderliggende filosofie en leefstijl belangrijk. In het ideale geval wordt het niet als een een vechtsport maar als een vechtkunst beoefend, waarbij persoonlijke ontwikkeling en karakter voorop staan.

 
image

Jonathan Eenkhoorn

2e Kyu

Info volgt

 
image

Pim Meylof

1e Kyu

Info volgt

 
image

Thomas

2e Kyu

Geboren in 2001. Toen ik ongeveer 7 jaar oud was bracht mijn moeder me naar mijn eerste kempo training. Ik beoefen de sport nou al een tijdje met veel plezier en ben van plan dat nog veel langer te doen. Alle leden van onze vereniging zijn erg vriendelijk en dat zorgt voor een zeer prettige sfeer in onze dojo. Kempo laat je persoonlijk ontwikkelen, zowel mentaal als fysiek. Het mentale aspect daarin is voor mij misschien zelfs wel belangrijker dan het fysieke aspect. Maar het is in ieder geval fijn dat je weet dat je je in lastige situaties kan verdedigen, ook al hoop je dat dat nooit nodig zal zijn.

 
image

Naomi

3e Kyu

Geboren in 1977 begonnen met kempo in 1999. Meerdere keren vanwege omstandigheden moeten stoppen maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2013 de sport weer helemaal opgepakt. Unieke sport omdat hij vrij onbekend is. De sport is zowel statig als sierlijk. Bij deze club laten ze de cursisten allemaal in hun waarde en kan iedereen zijn eigen grens bepalen. Kempo is voor mij ontspanning en tegelijk het voeden van lichaam en geest. Het is echt een martial art voor jong en oud.

 
image

Chris van Wilsem

3e Kyu

Info volgt

 Shaolin Kempo Long Zeh

Contact Info

Heeft u vragen over Shaolin Kempo Long Zeh, neem dan contact met ons op via de contact pagina of kom gerust een keer langs als we aan het trainen zijn.

Shaolin Kempo Long Zeh
De Reulver 120
7544 RT Enschede

Tel. 053 8500477