Balans

Zelfverdediging

Gezond lichaam en Geest

Kempo is een verfijnde vorm van karate

Kempo of Shaolin-kempo stamt uit het boeddhisme, het is ontstaan uit het zeer oude Chinese boksen, ook wel Shaolin-tempel boksen genoemd. De monniken in de vroegere Shaolin tempels  deden weinig anders dan mediteren en waren daardoor fysiek niet erg fit. Bodhidharma maakte daar een einde aan door een vechtkunst te introduceren als middel om beter aan de fysieke eisen van het mediteren te kunnen voldoen.

Bodhidharma benadrukte echter dat deze kunst alleen voor zelfverdediging tegen bijvoorbeeld de bandieten van dit afgelegen oord gebruikt mocht worden. Een van de oudste gezegden van Shaolin is daarom dat “Iemand die een gevecht begint al onmiddellijk verloren heeft”.
Bron: wikipedia

Kempo is een vorm van zelfverdediging en een basis voor een gezond lichaam en geest. Kempo is een verfijnde vorm van karate. Daar waar karate voor tachtig procent uit stoottechnieken bestaat en taekwondo voor tachtig procent uit traptechnieken is kempo een mix en daarom veel afwisselender.

Kempotechnieken zijn ontwikkeld om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Het leren van diverse technieken is een belangrijk doel van kempo, maar ook het nadenken over de toepassing ervan en de effectiviteit in verschillende situaties zijn doelen. Kempo gaat over discipline, respect en controle over lichaam en geest.

Shaolin Kempo Long Zeh

Contact Info

Heeft u vragen over Shaolin Kempo Long Zeh, neem dan contact met ons op via de contact pagina of kom gerust een keer langs als we aan het trainen zijn.

Shaolin Kempo Long Zeh
De Reulver 120
7544 RT Enschede

Tel. 053 8500477